Jump to content

Odd receiver behavior


wookman
 Share

Recommended Posts

I have recently purchased a JR RS70 rx. It is a 35Mhz synthesized crystal PPM 7 channel rx. I am planning to use it with my Skyleader Courier tx with modern servos. I haven't tried it with the Courier yet because the battery is flat, charging now. I have tried it with a couple of cheap txs as supplied with twister indoor helicopters. It picks up the tx when it scans for the channel it is on and works fine if you move the sticks slowly as you might when flying. But when you bang the stick over as you would perhaps when doing a quick preflight "is it all working" check the servo stops part way through it's travel. If you keep the hard over stick position and wait a few seconds it catches up. Analogue or digital servo is the same. Use it with a JR388 tx or the MC24 tx it behaves as you would expect with no lag. I have used all these txs with Hitec 5 channel rxs and not had this issue.
Any you clever people out there shed any light on this by way of explanation?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.